2 prachtige zittingsavonden van hoog niveau

We kijken terug op 2 prachtige zittingsavonden met een ongekend hoog niveau en veel gezelligheid.

Op beide avonden traden de dansmarietjes en dansgroep Let’s do it op. Verder waren er op beide avonden tonpraters en zaterdag traden de Majoretten van Excelsior Zeilberg op. Ook talenten uit eigen dorp zetten hun beste beentjes voor om het publiek te vermaken, waaronder Van Alles Wa, Steek Off met prins Kevin I in hun midden en de dansmarietjes.

De carnavalsliedjes van Steek Off! en Van Alles Wa zijn zoals gewoonlijk te downloaden op onze site.

Elf jaar voorzitter
Tijdens de eerste Zittingsavond van De Peelpluimen op vrijdag is voorzitter Rogér Maessen onderscheiden omdat hij elf jaar voorzittter van De Peelpluimen is. Maessen werd in 2000 samen met een aantal vrienden lid van de Raad van Elf. In 2001 werd hij bestuurslid van De Peelpluimen, later vicevoorzitter en in 2009 nam hij de voorzittershamer over van Roel Hoeben. In 2005 ging hij samen met zijn vriendin Inge Arts als prins en prinses voorop in het Peelpluimenrijk. Maessen werd geroemd voor zijn inzet voor carnaval in Helenaveen, hij werd een duizendpoot achter de schermen genoemd en voor de schermen is hij al jaren te zien met zijn groep Steek Off tijdens de zittingsavonden.

Vetlirre Medallie
Zaterdagavond, tijdens de tweede Zittingsavond heeft Gerard Koopmans de Vetlirre Medallie van de gemeente Deurne ontvangen voor zijn inzet voor De Peelpluimen. Koopmans was onder meer bestuurslid en lid van de Raad van Elf. In 1991 was hij prins van De Peelpluimen met zijn vrouw Henny als prinses aan zijn zijde. Sinds jaren rijdt Gerard Koopmans de bus naar het Sleutelafhalen op carnavalszaterdag in Deurne en verzorgt samen met De Peelpluimen het vervoer voor de vereniging. Ook was Koopmans een van de initiatiefnemers voor de oprichting van de Prinsengarde, waarvan hij negen jaar bestuurslid was.

© 2005-2023 CV De Peelpluimen