Mooie carnaval 2022

20220227 135952Wie had een maand geleden durven dromen dat we toch nog zo'n mooie carnaval mochten vieren. Op vrijdag trapten de jeugd af op de basisschool, waar Jeugdprins Falk, Jeugdprinses Fleur en adjundanten Mart en Lise voorop gingen in de kilometers lange polonaise. De dansmarietjes lieten hun dans op schitterende wijze zien voor het enthousiaste publiek.

Als de carnavalsverenigingen niet naar de burgemeester mogen komen voor de sleuteloverdracht, dan ze toch naar de verschillende prinsdommen? Dus gaf burgemeester Greet Buter acte de présence tijdens de jeugdsleuteloverdracht. Onder de opzwepende muziek van Feest-DJ Ruud werd er in het zonnetje een heerlijk feestje gebouwd. Hierbij werd het jeugdkwartet volop ondersteund door de nieuwe Jeugdraad. Peter v/d Maas breacht de stemming er goed in. De afsluitende act "Zanger Bas" bracht er vol enthousiasme de sfeer helemaal in, op een bijzonder vocaal niveau zoals gelukkig weinigen is gegeven.

Zondag startte traditiegetrouw met de carnavalsmis. Na een heerlijk verzorgde brunch bij Jan Mennen stapte het Jeugdkwartet, dansmarietjes en Jeugdraad in voor een rondtocht door het Peelpluimen. Iedereen bedankt die vol enthousiasme de jeugd heeft toegejuicht. Aansluitend begon de goedbezochte jeugdreceptie in de Gouden Helm, waar de jeugd zich helemaal kon uitleven op het springkussen, de klimtoestellen en met de balspellen. Als klap op de vuurpijl werd Sjark Cormmentuijn uitgeroepen tot Peelpluimen van het jaar, voor al zijn werk op de achtergrond voor 't Peels Toneel, Scouting, Soos en Peelfeesten. Het bleef tot in de late uurtjes gezellig in het Peelpluimenrijk.

Carnavalsmaandag werd er door de horeca uitgepakt met een mooi carnavalsprogramma, waar de raad van 11 en Prins Steven I en Prinses Sandy met adjudanten Serge en Danny zich niet onbetuicht lieten. Op dinsdag weliswaar geen optocht, maar wel een volwaardig afscheid van het Jeugdkwartet, de dansmarietjes en de jeugdraad. Hoewel Prins Steven en Prinses Sandy volgend jaar "voor-het èchie" gaan, werd ook bij hen uitgebreid afscheid genomen. 

De raamversieringswedstrijd werd gewonnen door Willy & Leonie Luyten. Geniet van jullie bon van de Natuurpoort De Peel.

Het is mooi te zien dat ondanks het last-minute ritselen van snipperdagen, er toch veel Peelpluimen de weg hebben gevonden naar de diverse locaties om weer carnaval te vieren zoals het hoort. We zien jullie graag volgend jaar weer terug!

Laot um gaon en laot d'r ginne inne staon!

© 2005-2023 CV De Peelpluimen